La Hâncești a început depunerea dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat2Foto© deschide.md

La Hâncești a început depunerea dosarelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de deputat

, 10 știri, 7 vizualizări

Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hîncești din municipiul Hîncești, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni pînă duminică, transmite noi.md cu referire la IPN.

Potrivit programului calendaristic aprobat de către Comisia Electorală Centrală, după depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, CECE Hîncești are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării grupului de inițiativă. După înregistrare, CECE Hînceștii va elibera legitimații și liste de subscripție membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților.

Un candidat bărbat urmează să colecteze semnături de la 500 la 1000. Un candidat femeie – de la 250 la 500. Doar după ce sînt colectate semnăturile, se depune dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face pînă pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului candidatului și a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.