La Kyiv au avut loc consultări politice interministeriale moldo-ucrainene3Foto© deschide.md

La Kyiv au avut loc consultări politice interministeriale moldo-ucrainene

, 4 știri, 2 vizualizări

Delegația moldovenească a fost condusă de către secretarul de stat Dumitru Socolan, cea ucraineană – de către viceministrul afacerilor externe Vasyl Bodnar. Pe ordinea de zi a consultărilor au figurat subiectele de actualitate în relațiile moldo-ucrainene, precum și o serie de chestiuni de pe agenda regională și internațională.

Oficialii au constatat dinamica pozitivă a dialogului bilateral, confirmînd disponibilitatea ambelor părți pentru valorificarea pe deplin a potențialului existent de colaborare. A fost remarcată importanța continuării contactelor de lucru la nivel înalt, inclusiv prin organizarea unor vizite reciproce. În același context, s-a discutat despre acțiunile comune pentru perioada imediat următoare în vederea realizării practice a înțelegerilor convenite în cadrul recentei vizite oficiale în Ucraina, din luna ianuarie, a președintelui Republicii Moldova.

Diplomații au menționat necesitatea activizării lucrului pe linia comisiilor și grupurilor sectoriale pe diverse subiecte de pe agenda bilaterală, printre care interacțiunea la frontiera de stat comună, reglementarea raporturilor de proprietate, protecția ecologiei rîului Nistru, implementarea unor proiecte de infrastructură, cooperarea în domeniul comercial-economic și în sfera umanitară.