La Leova se vor produce fertilizanți pentru sectorul agricol© unimedia.info

La Leova se vor produce fertilizanți pentru sectorul agricol

, 4 știri, 16 vizualizări

În Republica Moldova a fost deschisă prima hală de tratare cu inhibitori a îngrășămintelor azotoase în satul Tigheci, raionul Leova. Hala a fost construită de Cooperativa de Întreprinzător Agrostoc, iar primii beneficiari ai acesteia vor fi circa 150 de membri ai cooperativei. Suprafața totală a halei este de șase mii de metri pătrați și are o capacitate de stocare a materiei prime de șase mii de tone, iar a produsului finit de circa trei mii de tone.

Potrivit Președintelui Cooperativei Întreprinzator Agrostoc, Igor Tagadiuc, datorită tehnologiei de producere moderne utilizate, îngrășămintele obținute vor avea calitate superioară, acestea vor corespunde normelor Uniunii Europene. Acest lucru va permite inclusiv exportul ulterior al acestora în țările UE.

„Îngrășămintele se încadrează în categoria EC Fertilizanți. Împreună cu partenerii din Germania vom produce fertilizanți de ultimă generație utilizând tehnologii performante pentru sectorul agricol din țara noastră. Noii fertilizanți sunt mai puțin vulnerabili la impactul schimbărilor climatice, iar plantele vor avea acces constant la elementele componente pe o perioada de circa 90 zile”, a menționat Igor Tagadiuc.