La Parlament a fost creată o comisie specială privind controlul inflației și politica monetară4Foto© agora.md

La Parlament a fost creată o comisie specială privind controlul inflației și politica monetară

, 8 știri, 10 vizualizări

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate va avea în comisie patru reprezentanți: președinte – Dumitru Alaiba, secretar – Adrian Băluțel, membri – Artur Mija și Marina Morozova. Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic Șor nu și-au înaintat reprezentanți în comisie.

„Economia mondială se confruntă cu un val inflaționist fără precedent, iar țările lumii, inclusiv Republica Moldova, luptă pentru a îl stopa. Societatea trebuie să cunoască despre deciziile luate în acest scop, despre cât de eficiente și calitative sunt”, a menționat  președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba.

Comisia specială pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni  va audia părțile și persoanele implicate în procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară. În termen de până la o lună, comisia va pregăti raportul de activitate, acesta va fi dat publicității și prezentat la Parlament.