Roman Anin, despre Miliardomat: Banii furați din cele trei bănci din Moldova au fost spălați prin Rusia
Foto: 24h.md

Roman Anin, despre Miliardomat: Banii furați din cele trei bănci din Moldova au fost spălați prin Rusia

4 știri, 3

Într-un interviu acordat portalului Newsmaker, Anin spune că miliardul furat din Moldova a fost spălat prin aceleași bănci care au fost implicate și în “spălătoria rusească”. Investigația lui Roman Anin a durat un an de zile. Jurnalistul a demonstrat că Moldova a fost un punct-cheie de tranzit în procesul de spălare a banilor din Rusia. În schemă au fost implicate câteva companii locale, deservite în Banca de Economii.

”Furtul unui miliard de dolari din băncile moldovenești este o crimă teribilă și acești bani au fost parte a fluxurilor despre care am vorbit. ”Laundromatul” este un canal mare, care include multe diferite scheme și crime, inclusiv banii furați din băncile moldovenești. Aceștia au fost spălați prin aceleași companii care au participat la ”Laundromat”. La nivel de executori sunt aceeași oameni.

Recent, jurnaliștii de la zeppelin.md au publicat o investigație care demonstrează că Laundromatul Rusesc și furtul miliardului, numit Miliardomat sunt două elemente ale unei operațiuni a serviciilor speciale de la Moscova. Scopul urmărit de Kremlin era destabilizarea Moldovei în spatele frontului ucrainean și compromiterea asocierii țării cu UE.

Operațiunea a fost implementată printr-o inginerie financiară elaborată la Moscova, prin intermediul căreia agentul FSB și raiderul Veaceslav Platon a atacat sistemul bancar moldovenesc, spălând prin laundromatul rusesc banii fu...

    Citește pe 24h.md