Legitimații de tip nou pentru veteranii de război
Foto: www.moldova.org

Legitimații de tip nou pentru veteranii de război

5 știri, 5

Un grup de veterani de război a primit astăzi legitimații de model nou în cadrul unei ceremonii desfășurată la Centrul de Cultură și Istorie Militară. Legitimațiile au fot înmânate de ministrul Apărării Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan și directorul Serviciului Informare și Securitate Vasile Botnari.

Eugen Sturza i-a felicitat pe cei 54 de veterani din cadrul structurilor de forță cu ocazia primirii noilor legitimații și le-a mulțumit pentru curajul, bărbăția și sacrificiul demonstrat în acțiunile de luptă.

“Este un prim pas al Guvernului îndreptat spre îmbunătățirea protecției sociale a veteranilor de război. Vor urma și alte acțiuni a căror finalitate vor însemna beneficii sociale, scutiri de taxe și alte oportunități pentru cei care au luptat cu arma în mână”, a spus Eugen Sturza.

Totodată, ministru Sturza a apreciat activitatea comisiei interdepartamentale, condusă de Ministerul Apărării, care a elaborat cadrul legal în domeniul respectiv și a pus în aplicare prevederile acestuia.

De menționat că în anul 2018, vor fi confecționate 15 000 de legitimații de tip nou, procesul fiind realizat pe etape. Astfel, până la finele trimestrului II vor fi tipărite — 4 900 de bucăți, până la finele trimestrului III — 4 900 de bucăți.

Alte 4 900 de legitimații vor fi confecționate până la sfârșitul trimestrului IV (cel târziu până la data de 20 decembrie). Pâ...

    Citește pe moldova.org