Lesnic a cerut OSCE-ului să se implice mai mult pe problema școlilor românești din Transnistria4Foto© publika.md

Lesnic a cerut OSCE-ului să se implice mai mult pe problema școlilor românești din Transnistria

, 4 știri, 7 vizualizări

Ei au discutat un spectru larg de aspecte ce țin de problematica transnistreană și a rezultatelor vizitelor de documentare efectuate pe parcursul săptămînii trecute la instituțiile de învățămînt cu predare în limba romînă din regiunea transnistreană și în s. Varnița din raionul Anenii Noi, a comunicat agenției Moldpres Biroul politici de reintegrare.

În context, au fost evidențiate problemele abordate de către cadrele didactice și cetățeni în cadrul vizitelor nominalizate, fiind solicitată implicarea nemijlocită a Misiunii OSCE în calitate de mediator în procesul de negocieri întru identificarea unor soluții viabile pe marginea acestora.

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate unele aspecte ce țin de stimularea activității unor grupuri de lucru sectoriale care vor continua să asigure interacțiunea și dialogul pe probleme tehniLesnic a discutat cu conducerea Misiunii OSCE în R. Moldovace, precum și elemente referitor la organizarea în perioada apropiată a unei posibile vizite în Republica Moldova a mediatorilor și a observatorilor în formatul de negocieri ,,5+2”.