Liderii de partide au adresat mesaje de felicitare cu ocazia începutului noului an școlar
Foto: curentul.md

Liderii de partide au adresat mesaje de felicitare cu ocazia începutului noului an școlar

8 știri, 14

Cu ocazia începutului noului an școlar, mai mulți lideri de partid, pe pagina lor oficială, au felicitat elevii, studenții și cadrele didactice cu noul an de studii, transmite CURENTUL.

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru a adresat cuvinte de felicitare și a ținut să menționeze despre importanța cărților în activitatea școlară.

„Să fie într-un ceas bun, dragi elevi, studenți și profesori! Nimic nu ne face mai bogați, mai înțelepți și mai buni decât Cartea! Un an nou de studii prodigios să aveți!”, a declarat Cibotaru.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu a îmbinat în mesajul său de felicitare atât sistemul educațional din RM, cât și acțiunile guvernării.

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proastă finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică. Noi avem nevoie de o asemenea societate! Haideți să sărbătorim cadrele didactice care, în pofida tuturor dificultăților, reușesc să-i ajute pe copii și tineri să învețe să facă diferența dintre adevăr și minciună, care știu cum să le stimuleze curiozitatea, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-i încurajeze ...

    Citește pe curentul.md