Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală. Seulul nu confirmă informațiile8Foto© publika.md

Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi în stare gravă după o intervenție chirurgicală. Seulul nu confirmă informațiile

, 10 știri, 9 vizualizări

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, ar fi în stare gravă după o operație suferită în urmă cu o săptămână, a anunțat un oficial american. O altă sursă, citând un raport al Serviciilor de informații din SUA, a declarat pentru CNN că Statele Unite monitorizează cu atenție starea de sănătate a dictatorului nord coreean, scrie digi24.ro.

Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, a relatat că dictatorul ar fi suferit o operație pe cord pe 12 aprilie. Fumatului excesiv, obezitatea și oboseala, ar fi fost cauzele intervenției chirurgicale, potrivit site-ului de știri coordonat de dezertori nord-coreeni. Potrivit aceleiași surse, Kim se reface într-o vilă din provincia P'yŏngan de Nord.

Kim Jong-un a lipsit de la evenimentele dedicate comemorării zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie, ceea ce a alimentat unele speculații privind starea sa de sănătate. Această dată este de departe cea mai importantă în calendarul politic din Nord. El a participat la o reuniune-cheie a partidului în capitala Phenian pe 11 aprilie.