Liderul nord-coreean Kim Jong Un îl primește la Phenian pe președintele sud-coreean Moon Jae-in
Foto: unimedia.info

Liderul nord-coreean Kim Jong Un îl primește la Phenian pe președintele sud-coreean Moon Jae-in

7 știri, 7

Kim, alături de soția sa, Ri Sol Ju, de sora sa, Kim Yo JOng și de alți înalți oficiali ai regimului, și-a întâmpinat oaspetele cu îmbrățișări și zâmbete. Evenimentul a fost salutat de sute de nord-coreeni în costume tradiționale, cu flori și steaguri ale celor două țări. Un banner afișa mesajul "Bun-venit fierbinte la Phenian președintelui Moon Jae-in!". Președintele sud-coreean a trecut în revistă o gardă de onoare numeroasă, însoțită de o orchestră militară.

Rezultatele summitului inter-coreean sunt așteptate ca un indiciu pentru șansele unei a doua întâlniri a lui Kim cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, arată Reuters. Încă nu se cunosc intențiile liderului de la Phenian privind renunțarea la armele nucleare, așa cum i-a promis lui Trump în iunie, în Singapore.

Trump a anulat în august o vizită în Coreea de Nord a secretarului de stat american, Mike Pompeo, și i-a cerut lui Moon să acționeze ca "prim negociator" cu Kim. Înainte de decolarea spre Phenian, președintele sud-coreean a declarat: "Dacă după această vizită se reia dialogul între Coreea de Nord și SUA, ar fi în sine foarte semnificativ".

Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun, citat de Reuters, scria marți că "responsabilitatea este clar a Statelor Unite" din cauza "încăpățânării lor lipsite de sens, iraționale ca țara noastră să își dezmembreze capacitățile nucleare complet, verificabil și ireversibil" fără...

    Citește pe radiochisinau.md