Litvinenco: ANI a constatat că veniturile declarate de socialistul Novac sunt mai mici decât averea obținută2Foto© deschide.md

Litvinenco: ANI a constatat că veniturile declarate de socialistul Novac sunt mai mici decât averea obținută

, 9 știri, 7 vizualizări

Deputatul PSRM, Grigore Novac a încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea de date incomplete și eronate, depuse în perioada 2015-2019, anunță Autoritatea Națională de Integritate. Mai exact, în declarațiile de avere ale acestuia, parlamentarul a indicat venituri mai mici, decât averea obținută. ANI a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Inspectorul de integritate a depistat o diferență semnificativă în mărime de 113 mii lei, generată în data de 18 decembrie 2015,  la achiziționarea unui automobil de către Novac, care ar fi depășit de 2,18 ori - cele 6 salarii medii lunare.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a mai observat o diferență nejustificată în sumă de 35.8360 mii lei, admisă de Novac, între veniturile lunare realizate în perioada anilor 2015-2018 și valoarea bănească a cotizațiilor și donațiilor, achitate lunar de către deputat la finanțarea unui partid politic și a campaniilor electorale.