Dragnea, către Candu: „Chiar nu avem curaj să spunem clar ce vrem?”
Foto: www.moldova.org

Dragnea, către Candu: „Chiar nu avem curaj să spunem clar ce vrem?”

8 știri, 9

Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, a declarat la tribuna Parlamentului României, că vrea ca România să se unească cu Republica Moldova, întrebându-i pe Andrian Candu și pe Iurie Leancă: ”Chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem?”.

Declarația a fost făcută în timpul ședinței solemne comune a Camerei Deputaților și Senatului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

”Aș vrea să citesc articolul 8 din Actul final de la Helsinki: ”,Toate popoarele au mereu dreptul, în deplină libertate, să își hotărască când și dacă doresc statutul politic intern și extern, fără ingerințe exterioare și să își urmărească după propria voie dezvoltarea politică, economică, socială și culturală”. Pe baza acestui articol s-a reunificat Germania. Dragii mei colegi, domnule președinte Candu, domnule vicepremier Iurie Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem?

Și ca să nu existe echivoc eu o spun deschis, simplu și explicit: Eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură națiune”, a declarat Liviu Dragnea citat de Mediafax.

    Citește pe moldova.org