Locatarii blocului afectat de explozie, vor putea reveni în apartamente până la 22 decembrie
Foto: diez.md

Locatarii blocului afectat de explozie, vor putea reveni în apartamente până la 22 decembrie

17 știri, 6

Premierul Pavel Filip a fost informat astăzi despre mersul lucrărilor de restabilire a blocului locativ din sectorul Râșcani al municipiului Chișinău, care a avut de suferit în urma exploziei. Potrivit responsabililor, actualmente, experții și proiectanții lucrează în comun pentru pregătirea proiectului de restabilire a planșeelor.

Până la 1 decembrie curent vor fi betonate cele patru planșee, iar până la sfârșitul lunii vor fi finalizate lucrările de restabilire a părții exterioare a blocului. Astfel, până la 22 decembrie locatarii din scara respectivă a blocului vor putea reveni în apartamente.

Reparația celor 10 apartamente afectate grav de explozie va fi finalizată până în luna martie. Premierul a solicitat să fie amenajat și teritoriul în jurul blocului. În toată această perioadă, locatarii blocului vor rămâne cazați în sanatoriul „Constructorul” și fostul spital al Căii Ferate.

Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, Ministerul Economiei și Infrastructurii, la indicația prim-ministrului, a elaborat și prezentat astăzi un Plan de acțiuni concrete, care prevede:

1. Ajustarea cadrului legal, astfel încât gazul lichefiat să fie comercializat doar de companiile care vor avea o licență specială și vor purta răspundere pentru verificarea și instalarea buteliilor de gaz.

2. Înăsprirea sancțiunilor pentru încălcarea legislației privind utilizarea și comercializarea bu...

    Citește pe realitatea.md