„Locuințe Sociale” la Orhei: 500 de lei pe lună, timp de 35 de ani, fără dobîndă
Foto: diez.md

„Locuințe Sociale” la Orhei: 500 de lei pe lună, timp de 35 de ani, fără dobîndă

6 știri, 45

Primarul de Orhei, Ilan Șor a dat startul astăzi, implementării programului „Locuințe Sociale”, destinat funcționarilor publici, lucrătorilor din sectorul bugetar și tinerelor familii din Orhei, care vor beneficia de propria locuință, achitând lunar o rată simbolică în sumă de până la 500 lei, timp de 35 ani, fără dobândă.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, prin intermediul acestui proiect, edilul Ilan Șor, își propune să susțină familiile cu venituri reduse, și în special, să motiveze tinerii specialiști ce activează în sectorul bugetar din Orhei.

„Lucrările de construcție au fost inițiate, pe un teren de peste 6 mii metri pătrați, amplasat în cartierul Nordic al municipiului Orhei. În total în municipiul Orhei vor fi construite aproximativ 25 de case, de tip „Townhouse”, fiecare va include câte 4 apartamente. Prima casă va fi dată în exploatare de Ziua Orașului, 8 noiembrie, iar noii locatari vor întâlni Revelionul în propria casă. Apartamentele vor dispune de un hol, living, dormitor, bucătărie și bloc sanitar.

Mai mult, fiecare familie va avea intrare separată, precum și o curte privată cu un teren de 260 metri pătrați, iar după necesitate și preferințe, proprietarii vor avea posibilitatea să-și extindă zona rezidențială a locuințelor”, se spune în comunicat.

    Citește pe tribuna.md