Moldova pierde o investiție de 20 de milioane de dolari

Moldova pierde o investiție de 20 de milioane de dolari

13 știri, 6

Rețeaua românească de retail Dedeman anunță că își retrage proiectul din Republica Moldova. Astfel, țara noastră pierde o investiție în valoare de 20 de milioane de dolari.

Potrivit administrației instituției, cauzele sunt barierele excesive și birocrația impusă de autoritățile municipale, care au dus la faptul că proiectul a rămas blocat în cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Dedeman și-a anunțat intenția de a veni pe piața Republicii Moldova în anul 2014. În acest sens a fost semnat un contract cu Piele S.A. Conform înțelegerii peste 50 de clădiri vechi ale fostei fabrici de piele trebuiau să fie demolate, iar în locul lor urma să fie construit un centru comercial cu 460 locuri de parcare pentru clienți și spații verzi .Totodată, urmau să fie deschise peste 200 de locuri de muncă noi.

Reprezentanții Primăriei anunță că vor veni mai târziu cu o reacție pe marginea acestui caz.

Dedeman a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 5,25 mld. lei (1,17 mld. euro), devenind prima companie antreprenorială românească ce intră în categoria businessurilor care rulează peste 1 mld. euro anual. Creșterea față de 2016 a fost de peste 20% față de anul anterior la 1,17 mld. euro sau 5,25 mld. lei, potrivit datelor companiei.

În 2015, Dedeman și-a majorat businessul cu 28%, la 980 mil. euro. În ultimul deceniu compania și-a majorat afacerile de circa 11 ori, fiind în prezent cea mai...

    Citește pe publika.md