Lovitură sub centură pentru Ghimpu: A fost părăsit de 2 deputați

Lovitură sub centură pentru Ghimpu: A fost părăsit de 2 deputați

30 știri, 18

Liberalul Mihai Ghimpu rămâne fără doi deputați în Parlament. Vladimir Cernat și Artur Gutium au anunțat că părăsesc Partidul Liberal.

Cei doi liberali au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Liberal pe o rețea de socializare, miercuri, în jurul orei 21:00. Artur Gutium anunță că părăsește PL fiind indignat de ultimele decizii luate în cadrul formațiunii politice. Mai exact, acesta se arată dezamăgit de excluderea lui Anatol Șalaru din PL, dar și de „lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal”

„Având în considerare ignorarea tuturor adresărilor către conducerea Partidului Liberal de a soluționa problemele acumulate în formațiunea noastră (inclusiv a adresărilor cluburilor liberale din mai multe state europene), modalitatea în care a fost exclus colegul nostru Anatol Șalaru, lipsa unei democrații interne caracteristice unui partid liberal, declar desolidarizarea de conducerea Partidului Liberal și continuarea activității mele legislative în calitate de deputat neafiliat”, a anunțat Gutium.

Acesta mai spune că, în continuare, se va ghida exclusiv de „programul electoral pentru care a fost votat în calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și va depune toate eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, prin acțiuni practice în diverse domenii”.

    Citește pe independent.md