Lucrarile de construcție a drumului Porumbrei-Cimișlia și celui de ocolire a orașului Comrat, lansate6Foto© publika.md

Lucrarile de construcție a drumului Porumbrei-Cimișlia și celui de ocolire a orașului Comrat, lansate

, 9 știri, 11 vizualizări

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a verificat începutul lucrărilor de reabilitare și construcție a drumului național M3 - sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37,27 km. Lucrările sunt efectuate de compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, iar costul acestora este de circa 59,4 milioane de euro.

Chiril Gaburici a discutat cu reprezentanții companiei ONUR despre planul de lucru pentru anul 2019, eventualele riscuri care pot apărea în procesul de executare a lucrărilor și acțiunile necesare pentru respectarea termenilor de realizare a acestora.

„Mizăm pe responsabilitatea și profesionalismul antreprenorilor în realizarea calitativă a celor două proiecte de construcție a tronsoanelor. Aceste drumuri sunt unele de importanță națională, întrucât asigură legătura capitalei  și zonei de centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre. Mai mult ca atât, apreciez faptul că administrația companiei ONUR va angaja în procesul de lucru muncitori și specialiști din Republica Moldova, aproximativ 95 %. Astfel, vom putea prelua expertiza și tehnicile noi în materie de infrastructură a drumurilor”, a afirmat Chiril Gaburici.