Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, pe agenda Comisiei pentru Situații Excepționale3Foto© deschide.md

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău, pe agenda Comisiei pentru Situații Excepționale

, 5 știri, 4 vizualizări

În contextul stării de urgență din Republica Moldova, ministrul Economiei și Infrastructurii, Serghei Railean, a avut o întrevede cu conducerea „Vestmoldtransgaz”. În cadrul ședinței de astăzi s-a discutat despre măsurile privind asigurarea continuă a lucrărilor de construcție a gazoductului UngheniChișinău și problemele cu care se confruntă operatorul în procesul de realizare a obligațiunilor sale investiționale.

Ministrul Serghei Railean a declarat că va propune acest subiect să fie inclus în agenda Comisiei pentru Situații Excepționale, întrucât este un proiect important pentru securitatea energetică a Republicii Moldova.

Menționăm că, proiectul Ungheni – Chișinău presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale, două în Chișinău și una în Ungheni, și dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici.