Lucrările de renovare a Președinției R. Moldova vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie
Foto: 24h.md

Lucrările de renovare a Președinției R. Moldova vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie

4 știri, 4

Președintele RM, Igor Dodon a avut astăzi, o întrevedere cu Hulusi Kiliç, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Igor Dodon a menționat că în cadrul discuției purtate, au făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă, dar și au discutat aspecte legate de dezvoltarea relațiilor bilaterale. De asemenea, au discutat și despre lucrările de reparație a Președinției.

„Domnul Hulusi Kiliç a confirmat faptul că licitația privind selectarea companiei de construcție care se va ocupa de renovarea clădirii Președinției s-a încheiat cu succes. Așa cum am convenit cu domnul Recep Tayyip Erdoğan, sediul Președinției va fi reparat cu sprijinul Guvernului Turciei, iar lucrările în acest sens vor demara în a doua jumătate a lunii ianuarie. Edificiul urmează să fie dat în exploatare în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Erdoğan la Chișinău, care este efectuată la invitația mea și este preconizată pentru luna mai curent.

Țin să menționez că Republica Turcia contribuie și la implementarea a zeci de proiecte sociale în Găgăuzia, a căror finalizare este planificată, de asemenea, până în luna mai, când domnul Erdoğan va efectua o vizită oficială la Chișinău, dar și la Comrat”, a precizat Dodon.

    Citește pe curentul.md