Lucrările de reparație zgomotoase sunt interzise în zilele de duminică6Foto© deschide.md

Lucrările de reparație zgomotoase sunt interzise în zilele de duminică

, 7 știri, 16 vizualizări

Lucrările de reconstrucție sau reparație, însoțite de zgomot, vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică. Actualmente acestea sunt interzise pe parcursul săptămânii doar seara și noaptea, de la ora 18.00 până la ora 08.00. Noile prevederi se conțin într-un proiect de completare a Codului Contravențional avizat de Guvern, transmite IPN.

„Aceste prevederi au drept scop responsabilizarea persoanelor la respectarea liniștii publice, respectarea dreptului la viața privată, cultivarea unui spirit de respect reciproc dintre vecinii blocurilor locative”, a subliniat ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de miercuri.

O altă modificare propusă la Codul Contravențional ține de includerea pedepsei pentru cerșitul însoțit de simularea unei dizabilități. Mai exact, persoana care va simula o dizabilitate fizică sau psihică, apelând la mila publicului, va fi sancționată cu amendă de la 6 la 30 de unități convenționale (de la 300 la 1500 de lei) sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.