Ludovic Orban: Atrag atenția autorităților vremelnice din R.Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni- Chișinău2Foto© deschide.md

Ludovic Orban: Atrag atenția autorităților vremelnice din R.Moldova să nu încerce să politizeze tema gazoductului Ungheni- Chișinău

, 9 știri, 11 vizualizări

Prezent la inaugurarea tronsonului de conductă de gaz Craiova- Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat, Orban a subliniat că gazoductul Ungheni- Chișinău este "o investiție de suflet" a României.

"Sunt investiții extrem de importante. Unele care au fost finalizate, cum este o investiție de suflet a României, și anume gazoductul Ungheni-Chișinău, care a fost finalizat și pentru care îl felicit pe domnul director general Sterian (n.r.- Ion Sterian) și în același timp atrag atenția autorităților vremelnice din Republica Moldova să nu încerce să politizeze acest subiect.

Este o investiție făcută de statul român, prin intermediul unei companii a statului român, o investiție care a fost finanțată de noi și care urmărește să ofere locuitorilor Basarabiei o sursă alternativă de alimentare cu gaz natural", a afirmat Ludovic Orban.