MAE din Germania a chemat ambasadorul Rusiei din cauza dosarului privind atacul cibernetic de la Bundestag© noi.md

MAE din Germania a chemat ambasadorul Rusiei din cauza dosarului privind atacul cibernetic de la Bundestag

, 4 știri, 12 vizualizări

Neceaev a fost informat că guvernul federal de la Bruxelles va introduce sancțiunile cibernetice ale UE împotriva persoanelor responsabile de "atacul asupra bundestag-ului", inclusiv împotriva cetățeanului rus Dmitri Badin: el, potrivit informațiilor ministerului, în anul 2015, fiind angajat al GRU, în cadrul grupului ART28, a participat la această spargere, scrie ria.ru.

"Pe numele domnului Badin a fost emis mandat de arestare fiind suspectat de faptul că inculpatul, acționînd în comun cu alte persoane, numele cărora încă nu sînt cunoscute, a participat la activitatea informativă împotriva RFG, în interesul serviciului special al unui stat străin. <...> Există dovezi credibile că la momentul atacului el a fost angajat al serviciului special militar al GRU", se adaugă în mesaj.

Germania a emis în luna mai un mandat internațional de arestare a lui Dmitri Badin. El este, de asemenea, căutat în SUA: Biroul Federal de investigații îl clasifică în grupul celor șapte cetățeni ruși suspectați de atacuri cibernetice.