Mai multe cruci din cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală ar fi furate și duse la un punct de colectare al fierului vechi2Foto© publika.md

Mai multe cruci din cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală ar fi furate și duse la un punct de colectare al fierului vechi

, 4 știri, 8 vizualizări

Un depozit de metal uzat din apropierea cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală, colectează... cruci. Administratorul acestuia a refuzat să ofere un interviu, dar a menționat că procedura este perfect legală, colectarea fiind efectuată în baza unui contract semnat cu administrația cimitirului. Între timp, unii chișinăuieni încearcă să afle unde au dispărut peste noapte crucile metalice de pe mormintele celor apropiați.

"Noi venim aici odată în săptămână, iar ieri noi am venit și am văzut că lipsește crucea de pe mormântul bunicului, iar la mormântul tatălui, am văzut câteva săpături, dar bine că nu a luat crucea și de la el. Soțul meu a fost la administrația cimitirului. Acolo au spus că astfel de cazuri sunt foarte multe", a povestit locuitoarea orașului Chișinău, Aliona Palamarciuc.

"Am încercat să înțeleg de ce ar putea să fie scoasă crucea, apoi m-am gândit că probabil a fost dusă la fier uzat. Eu am mers la acel depozit de metale, am fotografiat crucile care erau acolo, iar ei mi-au spus că, de fapt, muncitorii de la cimitir le aduc deoarece sunt cruci vechi", a spus locuitorul orașului Chișinău, Dumitru Palamarciuc.