Mai multe gherete din sectorul Ciocana, specializate în vânzarea țigărilor, evacuate forțat3Foto© canal3.md

Mai multe gherete din sectorul Ciocana, specializate în vânzarea țigărilor, evacuate forțat

, 6 știri, 8 vizualizări

În sectorul Ciocana al Capitalei ieri au fost evacuate forțat mai multe gherete, specializate în vânzarea țigărilor. Câteva dintre acestea se aflau în apropierea școlilor și grădinițelor. Proprietarul celor 13 tonete nu deține autorizații valabile și urma benevol să demonteze construcțiile. Deoarece nu s-a conformat cerințelor înaintate de către autoritățile locale, reprezentanții preturii au început evacuarea forțată.

Proprietarul gheretelor, nimeni altul decât consilierul municipal din partea Partidului Liberal, Mihail Cebanu, nu a venit la fața locului și a refuzat să vorbească la telefon cu presa. Pentru că nu a evacuat benevol tonetele, procedura a fost efectuată forțat.

"Până acum am evacuat cinci gherete. Beneficiarul a fost de regulă preîntâmpinat, a fost înștiințat legal. Toate avizele le-a recepționat și a fost informat pentru a evacua benevol. Nu s-a conformat prescripțiilor, am început evacuarea forțată a gheretelor", a menționat arhitectul șef, sectorul Ciocana, Nicolae Paiu.