Mai multe grupuri de hackeri ruși și chinezi vor fi sancționate, în premieră, de Uniunea Europeană ca urmare a unor atacuri cibernetice3Foto© deschide.md

Mai multe grupuri de hackeri ruși și chinezi vor fi sancționate, în premieră, de Uniunea Europeană ca urmare a unor atacuri cibernetice

, 8 știri, o vizualizare

Uniunea Europeană a anunțat joi, în premieră, sancțiuni împotriva a șase persoane și trei entități responsabile sau implicate în mai multe atacuri cibernetice organizate din Rusia și China, relatează AFP.

''Consiliul a decis să impună măsuri restrictive față de șase persoane și trei entități responsabile pentru diverse atacuri cibernetice sau care au participat la acestea. Este vorba în special despre tentativa de atac cibernetic împotriva OIAC (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice) și de atacurile cunoscute sub numele de 'WannaCry', 'NotPetya' și 'Operation Cloud Hopper' '', a anunțat într-un comunicat șeful diplomației europene, Josep Borrell.

Sancțiunile vizează serviciul rus de informații militare GRU, o companie chineză, o companie nord-coreeană ce are conexiuni cu un grup de pirați informatici, patru cetățeni ruși și doi chinezi, conform deciziei publicate în Jurnalul Oficial al UE.