Mai multe procese-verbale, întocmite de ANI: Peste 22 de mii de lei amenzi aplicate și patru încălcări constatate© publika.md

Mai multe procese-verbale, întocmite de ANI: Peste 22 de mii de lei amenzi aplicate și patru încălcări constatate

, 5 știri, 12 vizualizări

Autoritatea Națională de Integritate anunță că pe parcursul primelor zile ale lunii mai a întocmit șapte procese verbale cu privire la contravenție în sumă totală de 22 de mii 500 de lei. O parte din amenzi au fost aplicate pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale de către doi consilieri și un funcționar public.

Pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, s-au ales cu amenzi un conducător de întreprindere de stat, un primar și un consilier. Iar, un alt funcționar public,  pentru că și-a declarat tardiv averea și interesele personale, la fel a achitat o amendă.

Totodată, ANI a  inițiat alte șase cauze. În cadrul acestora sunt vizați doi funcționari publici, un primar și trei consilieri. Subiecții riscă câte o amendă pentru încălcările regulilor de depunere a declarațiilor de avere sau a nedeclarării și nesoluționării conflictelor de interese.