Moldova riscă să nu mai poată circula liber în UE?
Foto: diez.md

Moldova riscă să nu mai poată circula liber în UE?

17 știri, 14

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, bate alarma. Conform acesteia, care citează primul Raport elaborat de Comisia Europeană cu privire la implementarea mecanismului de monitorizare a regimului liberalizat de vize, moldovenii riscă să nu mai poată circula liber în UE.

„Guvernării nu-i pasă de oameni, cei de la conducere sunt gata la orice pentru a-și păstra funcțiile și a-și proteja interesele. Ei sunt gata să ne lipsească și de regimul liberalizat de vize. Primul raport al Comisiei Europene în contextul Mecanismului de suspendare a regimului de vize stabilește lipsa progresului în lupta împotriva corupției și a infracțiunilor de spălare a banilor în țara noastră.

Incapacitatea și iresponsabilitatea guvernării de a-și îndeplini obligațiile asumate, dar și propunerile sfidătoare de “liberalizare a capitalului” și “amnistie fiscală” riscă să lovească în regimul liberalizat de vize, care poate fi suspendat dacă autoritățile nu-și schimbă comportamentul. Atenționăm guvernarea să-și ia în serios angajamentele și să nu lipsească cetățenii acestei țări de marele beneficiu de a putea călători liber în spațiul Schengen”, spune Sandu.

    Citește pe independent.md