Sandu, despre Zumbreanu: Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa
Foto: www.moldova.org

Sandu, despre Zumbreanu: Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa

5 știri, 9

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a criticat candidatura lui Bogdan Zumbreanu, care va fi propusă Parlamentului pentru funcția de șef al CNA. Potrivit ei, actuala guvernare doar mimează lupta cu corupția, iar liderul PDM Vlad Plahotniuc numește în funcții oameni “după chipul și asemănarea sa”.

““Lupta” împotriva corupției continuă… Plahotniuc numește în funcții oameni după chipul și asemănarea sa. Implicat în cel puțin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obișnuit”, a declarat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Lidera PAS a menționat că Partidul Democrat mimează niște proceduri democratice, dar, de fapt, numește în funcții oameni implicați în scheme dubioase. “Doar cu astfel de oameni PD își poate continua regimul polițienesc, de protejare a hoților și sărăcire a țării”, a adăugat ea.

În aceeași postare, Maia Sandu a criticat membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, care au votat pentru candidatura lui Bogdan Zumbreanu, menționând că” vinovăția lor este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care ați adus Republica Moldova”.

Precizăm că Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției Urmărire Penală a CNA, va fi propus Parlamentului pentru funcția de director al CNA. Aceasta după ce candidatura acestuia a fost votată astăzi cu șa...

    Citește pe moldova.org