Maia Sandu, despre evenimentele din 7 aprilie 2009: „Crimele, ignorate de mai mulți ani își așteaptă judecata”10Foto© zdg.md

Maia Sandu, despre evenimentele din 7 aprilie 2009: „Crimele, ignorate de mai mulți ani își așteaptă judecata”

, 14 știri, 3 vizualizări

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj în contextul împlinirii a 13 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. „Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani, își așteaptă judecata, încercând răbdarea oamenilor”, a scris șefa statului.

„7 aprilie 2009 ne-a făcut mai cetățeni. Mai implicați, mai curajoși, mai activi. Deși anii următori ne-au pus la multe încercări, am știut să ne apărăm libertatea și nu am permis Moldovei să degradeze în dictatură. Cu determinare și curaj, am reușit să ne luăm țara înapoi. Construim acum, în R. Moldova, un stat corect și eficient, care își respectă și își apără cetățenii, nu-i minte și nu-i jecmănește”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Șefa statului scrie  că a început să facă regulă în instituțiile de stat.

„Am pornit reforma sistemului judecătoresc și al procuraturii. Asta ne va ajuta să curățăm statul de corupți și criminali. Avem o cale lungă înainte și, chiar dacă numeroasele crize din ultimii ani - pandemia, prețurile galopante, războiul din Ucraina - complică parcursul nostru, mergem înainte.

Nu va fi niciodată o zi obișnuită în R. Moldova. Crimele își așteaptă judecata
Maia Sandu,
Mesajul Maiei Sandu de 7 aprilie: „Nu va fi niciodată o zi obișnuită…
7 aprilie 2009 ne-a făcut mai cetățeni
Maia Sandu,
Maia Sandu: “7 aprilie 2009 ne-a făcut mai cetățeni”
Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani, își așteaptă judecata și ea va veni
Maia Sandu,
Maia Sandu: „Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani,…