Maia Sandu, la CSM: Așteptăm să începeți curățarea sistemului judecătoresc6Foto2Video© adevarul.ro

Maia Sandu, la CSM: Așteptăm să începeți curățarea sistemului judecătoresc

, 12 știri, 7 vizualizări

„Nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă față de lege și față de cetățeni, atunci când toată țara strigă justiție, iar CSM se face că plouă”, a spus Maia Sandu.

Premierul i-a atenționat pe membrii CSM că, dacă nu vor schimba lucrurile, Parlamentul sau Guvernul vor veni cu soluțiile necesare. „Toți cei care au luat decizii ilegale, și acest lucru se știe, trebuie să fie sancționați, trebuie să fie eliminați din sistem. Deciziile trebuie să fie corecte, independente de orice influență economică sau juridică”, a declarat prim-ministrul.

Maia Sandu a menționat că CSM se face vinovat de faptul că astăzi în sistemul judecătoresc sunt magistrați corupți, oameni care activează în interesul unui clan politic sau al unui clan economic, care au arătat lipsă de respect față de lege timp de mai mulți ani. „Astăzi le-am spus foarte clar că politicul este de partea reformelor în justiție, nu au niciun motiv să spună că nu au condiții pentru reformă. Noi așteptăm ca ei să înceapă curățarea sistemului judecătoresc”, a spus Maia Sandu.