Maia Sandu solicită judecătorilor CC să spună public pentru cine și-au dat votul, când s-a ales președintele instituției10Foto© curentul.md

Maia Sandu solicită judecătorilor CC să spună public pentru cine și-au dat votul, când s-a ales președintele instituției

, 32 știri, 9 vizualizări

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că, desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în fruntea Curții Constituționale (CC) este un lucru grav. Astfel, șeful Cabinetului de miniștri a venit cu o solicitare către judecătorii, care și-au exprimat votul în susținerea noului președinte al CC, informează CURENTUL.

Totodată, Sandu mai scrie pe Facebook că, numirea „știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară”.

„Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta”, a scris Sandu.