Maia Sandu: Un grup criminal încearcă să privatizeze sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca. Cine ar sta în spate6Foto2Video© moldova.org

Maia Sandu: Un grup criminal încearcă să privatizeze sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca. Cine ar sta în spate

, 8 știri, 33 vizualizări

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) nu deține informații privind implicarea unui grup criminal în privatizarea sanatoriului „Zolotaia Niva”, așa cum a declarat astăzi la Guvern prim-ministrul Maia Sandu.

Într-un comunicat de presă al CNSM se arată că sanatoriul „Zolotaia Niva” din Sergheevca, Ucraina, este înregistrată oficial, începând cu luna ianuarie 2019, în Registrul de Stat din Ucraina ca fiind proprietatea SRL „Plai-Tur”. Fondatorul SRL „Plai-Tur” este Holdingul „Moldsindbalneotur”, structură subordonată Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, care are 99,9% din fondul statutar al întreprinderii.

„Referitor la implicarea deputatului Partidului Democrat Vlad Andronache în privatizarea ilegală a unor sanatorii, nu deținem informațiile corespunzătoare. Cu privire la sanatoriul „Moldova” din Truskoveț, Ucraina, acesta nu aparține Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, dar este proprietatea statului”, cităm din comunicatul semnat de Oleg Budza, președintele CNSM.