14 noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Zaharat
Foto: www.publika.md

14 noiembrie - Ziua Mondială a Diabetului Zaharat

19 știri, 4

Mâine, 14 noiembrie, în holul Primăriei capitalei va fi deschis un punct de testare a glicemiei. Acțiunea este organizată în contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat și orice locuitori al orașului va putea să o facă gratuit.

De asemenea, pe parcursul zilei de mâine, puncte de testare a glicemiei vor fi deschise în holurile preturilor de sector, a Centrelor Consultative Diagnostice și a Centrelor Medicilor de Familie a Instituțiilor Medico-Sanitare Publice municipale, dar și în farmacii.

În acest an, Ziua Mondială a Diabetului Zaharat se va desfășura sub genericul „Femeile și diabetul – dreptul nostru la un viitor sănătos”. Evenimentul are loc la inițiativa Federației Internaționale de Diabet cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

În municipiul Chișinău, evenimentul este organizat de Direcția Sănătății a Consiliului municipal Chișinău, Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și Asociația Obștească Societatea Diabeticilor „Prodiab”.

În acest an, în cadrul Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat se vor desfășura mai multe activități, inclusiv:

a) în locurile publice enumerate vor fi organizate puncte de testare a glicemiei. Prioritate pentru investigații și eliberarea glucometrelor și testelor pentru glucometre vor avea gravidele cu diabet gestațional și pacienții cu diabet zaharat primar depistați;

b) În cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale v...

    Citește pe realitatea.md