Manifest împotriva evenimentului anunțat de președintele Igor Dodon; „Familia creează tradiții. Nu tradiția creează familii”

Manifest împotriva evenimentului anunțat de președintele Igor Dodon; „Familia creează tradiții. Nu tradiția creează familii”

9 știri, 16

Evenimente de tipul „Congresului mondial al familiei”, anunțat pentru zilele de 14 - 16 septembrie la Chișinău de către președintele Igor Dodon, promovează „un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în tiparele familiei tradiționale”.

De această părere este Asociația „Promo-LEX” care a făcut public astăzi un manifest prin inermediul căruia îndeamnă organizatorii la respect pentru libertatea de alegere, fiindcă „discursul care instigă la ură și discriminare a devenit un instrument din ce în ce mai periculos, de tensionare și dezbinare a societății”.

„Potrivit organizatorilor, acest eveniment își propune să promoveze așa numita „familie tradițională” și să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă. Totuși, edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în „tiparele” „familiei tradiționale”. Promovează un discurs antiavort și antidivorț ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei”, se arată în manifestul Asociației „Promo-LEX”.

CITIȚI și Cine vor fi oaspeții lui Igor Dodon la „congresul mondial al familiei” de la Chișinău, organizat împreună cu un ONG din SUA, finanțat de ruși: Patriarhul Kiril nu mai...

    Citește pe ziarulnational.md