Marea Britanie dorește „un parteneriat de securitate profund” cu UE după Brexit
Foto: www.eurotv.md

Marea Britanie dorește „un parteneriat de securitate profund” cu UE după Brexit

6 știri, 6

Marea Britanie dorește să aibă o cooperare mai strânsă în domeniul apărării cu Uniunea Europeană după Brexit față de alte state din afara blocului comunitar, potrivit unui document oficial publicat marți, care stabilește o viziune a unui „parteneriat de securitate profund” între Londra și Bruxelles după ieșirea țării din UE, relatează Reuters.

Documentul stabilește o serie de domenii în care Marea Britanie dorește să mențină sau să aprofundeze cooperarea în domeniul securității. În text se precizează că guvernul britanic ar putea ‘continua schimbul de informații clasificate pentru a sprijini acțiunea externă’ cu Uniunea Europeană, odată ce negocierile cu Bruxellesul se îndreaptă către viitoarele legături cu blocul comunitar.

„Marea Britanie este angajată necondiționat față de menținerea securității europene”, se arată în text. „În abordarea amenințărilor diverse și în continuă schimbare cu care ne confruntăm astăzi, este în interesul atât al UE cât și al Marii Britanii să asigurăm cooperarea în domeniul securității europene”, se menționează în document.

Guvernul britanic dorește să contribuie la operațiunile militare ale UE după Brexit și ar putea propune continuarea schimbului de informații clasificate cu statele europene, se arată în text.

Angajamentele sunt detaliate în cel de-al șaselea „viitor document de parteneriat” al guvernului britanic și fac parte din eforturile L...

    Citește pe independent.md