Marea Britanie va interzice toate mașinile pe motorină și benzină

Marea Britanie va interzice toate mașinile pe motorină și benzină

9 știri, 5

BUCUREȘTI, 26 iul — Sputnik. În cadrul unei strategii guvernamentale de îmbunătățire a calității aerului, Marea Britanie va interzice toate autoturismele și autoutilitarele noi cu motorină și benzină începând cu anul 2040, pe fondul temerilor că creșterea nivelului de oxid de azot prezintă un risc major pentru sănătatea publică, informează The Guardian.

Angajamentul, similar cu cel din Franța, face parte din planul guvernului privind aerul curat. Guvernul va introducetaxe pentru ca vehiculele să intre în "zona cu aer curat".

"De aceea oferim consiliilor noi fonduri pentru a accelera dezvoltarea planurilor locale, ca parte a unui program ambițios de 3 miliarde de lire sterline pentru a curăța aerul din preajma drumurilor".

Reprogramarea semafoarelor va fi inclusă și în planurile locale, iar consiliile vor primi 255 milioane de lire sterline pentru a-și accelera eforturile. Unii doresc ca inițiativa la nivel național să urmeze pașii de la Londra.

Președintele francez a făcut primii pași în atingerea obiectivelor acordului climatic de la Paris, într-un anunț care a venit la o zi după ce Volvo a declarat că va scoate pe piață numai mașini electrice sau hibride de la începutul anului 2019.

Această decizie a fost salutată ca fiind începutul sfârșitului pentru motorul cu combustie internă a transportului auto,după mai mult de un secol.

"Timpul implicat aici este suficient de lung p...

    Citește pe ro.sputnik.md