Marian Lupu, către PL: „Nu mă interesează ce gândiți! Vom începe să vă indicăm unde trebuie să fie PL și unde - nu”

Marian Lupu, către PL: „Nu mă interesează ce gândiți! Vom începe să vă indicăm unde trebuie să fie PL și unde - nu”

4 știri, 12

După ce Partidul Liberal și-a anunțat intenția de a propune la fiecare ședință a Parlamentului proiectul prin care anul 2018 să fie numit „Anul Unirii” cu aportul unei comisii speciale din care vor face parte mai multe fracțiuni, deputatul fracțiunii Partidului Democrat, Marian Lupu, a menționat că nu-l interesează ce gândesc liberalii.

„Fracțiunea PL va propune la fiecare ședință includerea proiectului de declarare a anului 2018 drept „Anul unirii”, până această hotărâre nu va fi susținută. Fracțiunea PL propune adoptarea prezentei hotărâri. Suntem convinși că prin aceasta vom contribui la perpetuarea idealului sfânt al înaintașilor noștri și vom demonstra că împărțim cu România aceeași identitate, limbă, tradiții și valori”, a declarat deputata PL, Alina Zotea.

Totodată, fracțiunea Partidului Liberal a propus crearea unei comisii speciale pentru elaborarea unui plan de acțiuni dedicate centenarului unirii. Iar din această comisie să facă parte următoarele fracțiuni: PL, PD, PLDM, grupul PPEM.

Deputatul democrat, Marian Lupu, s-a arătat a fi deranjat de declarația liberalilor. Acesta a subliniat că nicio fracțiune nu îi va indica PD-ului dacă să intre sau nu în componența comisiei.

„Fiecare fracțiune este în drept să-și promoveze ideile, doar vin cu o rugăminte, nicio fracțiune în această sală nu este în drept să indice sau să decidă pentru altă fracțiune dacă să intre sau ...

    Citește pe realitatea.md