Marinuță respinge acuzațiile lui Voicu7Foto© deschide.md

Marinuță respinge acuzațiile lui Voicu

, 13 știri, 12 vizualizări

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, respinge acuzațiile lansate la adresa sa de actualul ministru, Pavel Voicu, și comandantul Marelui Stat Major, Igor Gorgan, precum că și-a luat arme de foc din armată, dar și că ar fi vândut ilegal peste 40 de tone de muniție Armeniei.

„Mă așteptam ca noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, și comandantul Marelui Stat Major, Igor Gorgan, să vorbească despre pericolele militare la care poate fi supusă R. Moldova, despre capacitatea de luptă a Armatei Naționale, care este sistemul de mobilizare și de apărare…Dar ei la prima conferință de presă au ales să răspândească bârfe despre mine. Că mi-am acordat arme cadou, că am vândut armament, că am acordat ilegal grade militare”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Vitalie Marinuță.

Acesta recunoaște că a primit o armă cadou de la Ministerul Apărării, iar pe acel pistol „TT” este inscripționat numele și prenumele său. „Mai am o sabie și un cuțit de militar primit de la doi miniștri ai Apărării din România. În cei peste patru ani cât am fost ministru, am semnat peste 20 de tratate, am vizitat Bucureștiul, Kievul, Washingtonul, Bruxelles, Beijing, Moscova… Să facă și Pavel Voicu ce am realizat eu ca ministru și poate va primi și el cadou un pistol”, a subliniat sursa citată.