Marș de amploare în Catalonia

Marș de amploare în Catalonia

4 știri, 6

Catalanii insistă să se separe de restul țării. Aproximativ un milion de oameni din cea mai bogată regiune din Spania au ieșit în stradă la un marș de amploare. De Ziua Națională a Cataloniei, manifestanții au cerut independența regiunii, în contextul în care un referendum programat pe 1 octombrie a fost interzis de autoritățile de la Madrid.

Cu drapele naționale în mâini și îmbrăcați în verde, un milion de oameni au scandat pe străzile Barcelonei. În cadrul manifestației, care a coincis cu Ziua Națională a Cataloniei, oamenii au cerut organizarea unui referendum pentru independența regiunii pe 1 octombrie.

Referendumul în Catalonia a fost interzis de autoritățile spaniole. Totuși, separatiștii au anunțat că vor insista pentru organizarea acestuia. Iar în cazul unei victorii, guvernul catalan separatist intenționează să proclame independența în 48 de ore.

Săptămâna trecută, procurorii de la Madrid au anunțat că vor deschide dosare penale pe numele membrilor Parlamentului Regional Catalan care au decis organizarea unui referendum ilegal pentru independență. Totodată, Înalta Curte de Justiție a prevenit instituțiile publice care colaborează la organizarea votului că vor suporta consecințe.

    Citește pe jurnaltv.md