Medic român, întors din misiune la Chișinău: „A fost groaznic să văd spitale întregi goale, pentru că medicii erau infectați cu Covid-19”6Foto© deschide.md

Medic român, întors din misiune la Chișinău: „A fost groaznic să văd spitale întregi goale, pentru că medicii erau infectați cu Covid-19”

, 10 știri, 19 vizualizări

„A fost groaznic să văd spitale întregi goale, pentru că medicii erau infectați cu Covid-19”. Declarația aparține unui medic din Iași, România, care a muncit timp de două săptămâni în spitalele din R. Moldova, pentru a suține sistemul medical în lupta cu COVID-19.

Mai exact, Georgiana Matei a lucrat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. Specialista a povestit în cadrul unui interviu pentru republica.ro că cel mai greu moment a fost atunci când a intrat la Terapie Intensivă și și-a văzut peste 45 de colegi aflați în stare foarte gravă.

Ce am trăit acolo a lăsat răni adânci în sufletul meu. M-a convins. Este ca un război mondial cu un inamic nevăzut. Au fost momente grele să îmi văd colegii în suferință. Să văd spitale întregi goale, pentru că medicii infectați erau transportați la Chișinău din spitalele raionale. Spitalele raionale au rămas goale, iar pe pacienți nu avea cine să îi trateze, să îi examineze.