Membrii Comisiei Unificate de Control au continuat discuțiile privind problemele existente în Zona de Securitate2Foto© deschide.md

Membrii Comisiei Unificate de Control au continuat discuțiile privind problemele existente în Zona de Securitate

, 6 știri, 2 vizualizări

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) au continuat discuțiile privind problemele existente în Zona de Securitate. Poziția ostilă a reprezentanților regiunii transnistrene nu a permis nici de această dată includerea pe ordinea de zi a subiectului privind analiza situației în Zona de Securitate ca urmare a instalării posturilor ilegale formate din a. n. „grăniceri” ai Tiraspolului, transmite TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Totuși, părțile au reușit să ia o decizie de compromis în problema ce ține de funcționarea Comandamentului Militar Întrunit începând cu 12 martie curent și până în prezent.

Amintim că activitatea acestui organ al misiunii de pacificare, aflat în subordinea Comisiei Unificate de Control, a fost blocată de exponenții Tiraspolului care se opun deplasării observatorilor militari pentru documentarea regulamentară a posturilor și îngrădirilor artificiale instalate ilegal sub pretextul combaterii pandemiei.