Merkel: Nu mai putem conta pe SUA pentru a ne proteja!
Foto: www.publika.md

Merkel: Nu mai putem conta pe SUA pentru a ne proteja!

5 știri, 9

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat joi că Europa nu mai poate conta pe SUA pentru a o ‘proteja’ în toate circumstanțele și, în consecință, trebuie ‘să-și ia destinul în mâinile proprii’, relatează France Presse.

‘Timpul în care se putea conta pur și simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat’, a declarat Angela Merkel în cadrul unei ceremonii în prezența președintelui francez Emmanuel Macron. ‘Europa trebuie să-și ia destinul în propriile mâini, este provocarea noastră pentru viitor’, a adăugat ea în cadrul unei ceremonii la Aachen (Renania de Nord-Westfalia, la granița cu Belgia și Olanda), cu ocazia acordării unui premiu european președintelui francez Emmanuel Macron.

Șefului statului francez i-a fost acordat premiul Carol cel Mare (Karlspreis) al orașului Aachen pentru ‘viziunea sa asupra unei noi Europe și pentru relansarea proiectului european’.

După tirurile iraniene asupra părții Platoului Golan ocupată de Israel, la care a urmat imediat o reacție israeliană, cancelarul german a apreciat că este de acum o chestiune de ‘război și pace’ în Orientul Mijlociu. ‘Escaladarea din ultimele ore ne arată că, fără îndoială, este o problemă de război și de pace’ în Orientul Mijlociu, a afirmat ea.

Situația este ‘extrem de complicată’, a adăugat cancelarul german, care a chemat toate părțile la ‘reținere’.

Într-un comunicat comun, cancelarul Angela Merkel și președinte...

    Citește pe deschide.md