Mihai Dolgan ar fi împlinit astăzi 77 de ani2Foto© publika.md

Mihai Dolgan ar fi împlinit astăzi 77 de ani

, 5 știri, 9 vizualizări

Revenit în Moldova și-a făcut studiile la Colegiul de muzică „Ștefan Neaga”, a lucrat ca acordeonist la Casa de cultură din Sîngerei. În 1967 Mihai Dolgan a fondat formația „Noroc”. De-a lungul anilor, componența trupei a suferit mai multe schimbări. În diferite perioade în componența ansamblului au evoluat: Valeriu Găină, Iurie Sadovnic, Anatol Neamțu, Gheorghe Țopa, Anatol Bivol, Ricu Vodă, Nina Gorbani, frații Cazacu, Liviu Știrbu, Valentin Goga, Ion Aldea-Teodorovici, Lidia Botezatu, Ion Suruceanu,Valeriu Gorgos și alții.

Însuși Mihai Dolgan spunea despre sine: „Sînt un muzicant-autodidact, om incomod și artist al poporului fără studii superioare”. Cîntecele lui Mihai Dolgan au fost traduse și cîntate în mai multe limbi, ascultate de milioane de oameni. În cei 40 de ani de activitate a susținut împreună cu formația “Noroc” peste 10 000 de concerte în Uniunea Sovietică și alte țări.

Melodiile sale au cucerit inima publicului care i-a rămas fidel. Profetice au devenit versurile melodiei semnate de compozitorul Mihai Dolgan „Să nu-mi zici la revedere, la revedere!” Marele artist a rămas printre noi prin cîntecele sale, prin tezaurul cultural lăsat poporului.