Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic
Foto: adevarul.ro

Mihai Ghimpu: Dosarul lui Dorin Chirtoacă este politic

14 știri, 21

Mihai Ghimpu spune că anchetarea lui Dorin Chirtoacă a început în momentul în care PL a atras atenția aliaților din coaliția de guvernare că Republica Moldova nu merge pe drumul european, pe care a pornit inițial. Potrivit lui Mihai Ghimpu, nu sunt probe care pot demonstra vinovăția primarului, iar plasarea acestuia în arest la domiciliu demonstrează că este un dosar politic.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă a fost arestat în baza unei ordonanțe din 2015, iar timp de doi ani nu au fost acumulate probe relevante și s-a mers pe calea arestări viceprimarului Nistor Grozavu, a șefului Direcției transport Igor Gamrețchi și a secretarului CMC Valeriu Didenco, care au semnat certificatul de urbanism privind parcările. Apoi l-au arestat pe primar, iar ceilalți au fost eliberați.

Liderul PL crede că acest lucru s-ar întâmpla fie la comanda fostului coleg Anatol Șalaru, fie a socialiștilor care vor să preia Primăria capitalei, fie a liderului democrat Vlad Plahotniuc, care ar dori înlăturarea politicienilor incomozi, spune Mihai Ghimpu.

    Citește pe adevarul.ro