Mii de cetățeni din UE riscă să-și piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit
Foto: www.publika.md

Mii de cetățeni din UE riscă să-și piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit

4 știri, 9

Mii de cetățeni din UE riscă să-și piardă statutul legal în Marea Britanie după Brexit, se arată într-un raport publicat de Observatorul pentru Migrație al Universității Oxford, care atrage atenția că victimele abuzului domestic, copiii și persoanele în vârstă se numără printre cei care se află în pericol de a-și pierde dreptul de a rămâne în Regatul Unit deși îndeplinesc criteriile necesare de ședere.

„Ministerul de Interne britanic dorește în mod clar să creeze un sistem simplu și ușor de utilizat, iar majoritatea cetățenilor UE ar trebui să poată folosi un proces de aplicare simplificat, cu puține dificultăți”, a declarat directorul Observatorului pentru Migrație, Madeleine Sumption.

Cu toate acestea, a atras ea atenția, „pentru anumite persoane, procesul va fi mai dificil”, scrie AgerPres.

„Mulți dintre aceștia sunt cei mai vulnerabili indivizi ai societății - fie pentru că sunt izolați din punct de vedere social, au fost victime ale exploatării sau se confruntă cu probleme personale, cum ar fi sănătatea mintală sau sărăcia”, a mai spus Madeleine Sumption.

„Multe persoane pur și simplu nu vor realiza că trebuie să aplice” pentru un permis de ședere, a adăugat ea.

„Știm din alte programe guvernamentale, precum alocațiile pentru copii, că oamenii de multe ori nu aplică pentru ceva, chiar dacă este în interesul lor să facă acest lucru”, a subliniat Sumption.

La sfârșitul ac...

    Citește pe realitatea.md