Mii de români au protestat, fiind nemulțumiți de decizia Curții Constituționale care-l obligă pe Iohannis să o demită pe șefa DNA
Foto: unimedia.info

Mii de români au protestat, fiind nemulțumiți de decizia Curții Constituționale care-l obligă pe Iohannis să o demită pe șefa DNA

4 știri, 4

Proteste de amploare la București. Aproape 4.000 de români s-au adunat în Piața Victoriei, fiind nemulțumiți de decizia Curții Constituționale care-l obligă pe președintele Klaus Iohannis să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Oameni au scandat mesaje împotriva guvernării și s-au luat la harță cu forțele de ordine.

Protestatarii au împins gardurile de protecție și au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

"Prin hotărârea pe care au dat-o, președintele devine un figurant. Asta în mod formal", a spus un bărbat.

"E un semnal că, dacă societatea nu interacționează, justiția, lupta anticorupție dispare în țara asta", a afirmat un alt protestatar.

Iohannis a refuzat să o demită pe Laura Codruța Kovesi, la cererea ministrului Justiției. În 22 februarie, Tudorel Toader a cerut revocarea din funcție a șefei DNA pe care a acuzat-o de comiterea unor abuzuri și de refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament. Liderul de la Cotroceni a respins raportul lui Toader pe motiv că ar fi lipsit de argumente. Guvernul de la București l-a acuzat de încălcarea Constituției, iar majoritarea parlamentară a amenințat cu suspendarea președintelui.

    Citește pe publika.md