SUA cere Rusiei să-și retragă trupele din Georgia
Foto: radiochisinau.md

SUA cere Rusiei să-și retragă trupele din Georgia

4 știri, 7

Statele Unite condamnă ocuparea de către Rusia a teritoriilor din Georgia. Declarația a fost făcută de secretarul american de stat, Mike Pompeo, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Washington în comun cu premierul de la Tbilisi, Ghiorghi Kvirikașvili. Oficialul american a cerut Moscovei să-și retragă de urgență trupele din regiunile Abhazia și Osetia de Sud.

"În 2018 se fac zece ani de la invazia Rusiei în Georgia. Statele Unite condamnă dur ocuparea teritoriilor georgiene de către Rusia. Aceste acțiuni reprezintă încălcarea normelor internaționale privind pacea și securitatea", a spus Mike Pompeo, secretar de stat al SUA.

Pompeo a mai adăugat că susține intenția de aderare a Georgiei la NATO. Oficialul american a dat asigurări că Statele Unite vor suplimenta ajutorul acordat acestei țări atât pe plan economic, cât și al securității. La rândul său, Ghiorghi Kvirikașvili a menționat că sprijinul SUA este foarte important pentru stabilitatea regională.

"Apreciem sprijinul oferit de SUA pentru respectarea integrității și suveranității Georgiei. Cooperarea noastră bilaterală în domeniul apărării ne ajută să ne modernizăm armata", a spus Giorgi Kvirikashvili, premierul Georgiei.

Rusia a intervenit militar în Georgia în anul 2008, iar ulterior a recunoscut independența provinciilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud. După aceste acțiuni, autoritățile de la Tbilisi au...

    Citește pe publika.md