Franța. Lapte praf, contaminat cu salmonella: Vor fi retrase 12 milioane de cutii de pe piață

Franța. Lapte praf, contaminat cu salmonella: Vor fi retrase 12 milioane de cutii de pe piață

6 știri, 11

Peste 12 milioane de cutii cu lapte praf pentru bebeluși au fost retrase din 83 de țări, din cauza infectării cu bacteria Salmonella, relatează MOLDPRES cu referire la site-ul BBC News.

Situația a fost depistată încă din luna decembrie a anului trecut, de către Direcția Generală pentru Sănătate din Franța. Produsele lactate au fost retrase după constatarea contaminării cu Salmonella la o fabrică a companiei Lactalis.

Peste 35 de bebeluși din Franța au fost infectați cu Salmonella, iar părinții acestora au declanșat procese în instanță. Un alt caz de infectare a fost confirmat în Spania.

Salmoneloza (infecția cu Salmonella) este o infecție bacteriană comună care afectează tractul intestinal. Simptomele includ greață, diaree severă, crampe stomacale, vărsături și deshidratare severă.

Directorul companiei Lactalis, Emmanuel Besnier, a negat faptul că s-a încercat mușamalizarea incidentului, adăugând că va colabora cu autoritățile, iar familiile afectate vor primi compensații financiare.

Potrivit investigației preliminare, contaminarea cu Salmonella ar fi fost cauzată de lucrările de renovare la fabrica Celia din localitatea Craon, aflată în nord-vestul Franței.

Grupul Lactalis este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din lume, cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro.

    Citește pe stirilocale.md