Milioane de oameni s-au ascuns în adăposturi speciale în Florida, așteptând să treacă uraganul Irma. Acesta a făcut deja victime

Milioane de oameni s-au ascuns în adăposturi speciale în Florida, așteptând să treacă uraganul Irma. Acesta a făcut deja victime

18 știri, 13

Milioane de oameni s-au ascuns în adăposturi speciale în Florida, așteptând să treacă uraganul Irma, una din cele mai puternice furtuni înregistrate vreodată în Oceanul Atlantic, cu ploi torențiale și vânt de 210 km/h, care a ajuns duminică la țărmurile acestui stat american.

Potrivit Centrului Național pentru Uragane din Statele Unite, Irma a avansat în categoria a 4-a după ce slăbise ușor în Cuba și se mișcă spre nord vest, de-a lungul coastei vestice a Floridei, în Golful Mexic.

Aproape 800.000 de locuințe și instituții au rămas deja fără curent electric. Casa Albă de la Washington spune că președintele Donald Trump a vorbit de mai multe ori la telefon cu guvernatorul Floridei Rick Scott, și cu guvernatori ai altor state amenințate, Alabama, Georgia, Carolina de Sud și Tennessee.

Irma a lovit sudul Statelor Unite la două săptămâni după furtuna tropicală Harvey, care a provocat inundații grave în statul Texas.

Uraganul Irma a făcut deja o victimă la Florida Keys și două în partea continentală a Floridei.

Un bărbat a murit după ce camioneta sa a fost luată de vânt și izbită într-un copac la Florida Keys.

Alte două persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier provocat pe continent de ploaia și vântul aduse de uraganul Irma, a anunțat poliția din Florida. Accidentul a avut loc duminică dimineață, în comitatul Hardee, la sud-est de Tampa.

    Citește pe diez.md