Militarii au învățat să transporte muniții în condiții de siguranță
Foto: radiochisinau.md

Militarii au învățat să transporte muniții în condiții de siguranță

4 știri, 4

Centrul de Armament și Muniții (CAM) al Armatei Naționale a desfășurat, în perioada 4-14 iunie, un curs de instruire privind transportarea munițiilor în condiții de siguranță.

Potrivit șefului CAM, locotenent-colonel Grigore Rață, activitatea, organizată cu sprijinul Misiunii OSCE în Republica Moldova, a avut ca obiectiv familiarizarea participanților cu practicile, politicile și procedurile de organizare și desfășurare a transportării mărfurilor periculoase, inclusiv a munițiilor.

Acesta a menționat că participanții s-au documentat cu cele mai bune practici naționale și internaționale în domeniu, având ca instructori militari ai Armatei Naționale, asistați de un grup de experți din Germania și Confederația Elvețiană.

Cei 12 absolvenți ai cursului și-au primit astăzi diplomele, în cadrul unei ceremonii, desfășurate la ministerul Apărării, la care au participat Secretarul General de Stat Radu Burduja, reprezentanții Misiunii OSCE în Republica Moldova, Ambasadei Germaniei în țara noastră și Forțelor Armate ale Confederației Elvețiene.

Radu Burduja a declarat că pentru Ministerul Apărării este importantă siguranța și securitatea pe timpul transportării mărfurilor periculoase, în special a munițiilor, iar această condiție poate fi realizată doar de specialiști în domeniu instruiți în conformitate cu cerințele Acordului European de transportare a mărfurilor periculoase pe cale ru...

    Citește pe moldova.org